کنسول قدرتمند Xbox Series X به لطف سختافزار قویتر و همچنین پشتیبانی از نسل قبل بینظیر مایکروسافت بازیهای 120 فریم بسیار بیشتری نسبت به PS5 دارد. البته که قابلیت ویژهی FPS Boost در این مهم بی تأثیر نبوده است. در ادامه ضمن ارائهی فهرست تمام بازیهای Xbox Series X که به صورت 120 فریم بر ثانیه اجرا میشوند، توضیحات جامعی خدمتتان ارائه خواهیم کرد. با ساویسگیم همراه شوید.
یکی از بهترین چیزها در خصوص نسل 9 این است که بازیهای 120 فریم برای PS5 و Xbox Series X روز به روز فراگیرتر میشوند. از عناوین بزرگ و AAA گرفته تا سکوبازیهای کوچک و مستقل که از نرخ فریم 120 پشتیبانی میکنند. پیش از این کاربران کنسول با نرخ فریم 30 محدود شده بودند. ولی اکنون که نرخ فریم بالاتر در دسترس است، بازیبازان میتوانند از زمان تأخیر کوتاهتر، تصویر نرمتر و گیم پلی روانتر لذت ببرند.
نرخ فریم 120 سابقاً در انحصار کاربران PC با سختافزار قدرتمند بود. ولی هماکنون عزیزانی که PS5، Xbox Series X و یا حتی Xbox Series S دارند، میتوانند از کیفیت شگفتانگیز 4K/120 نهایت لذت را ببرند. البته به شرطی که نمایشگر آنها از نرخ تازهسازی 120 هرتز و HDMI 2.1 بهرهمند باشد. همچنین عزیزانی که نمایشگرشان کیفیت 120 هرتز را ارائه میدهد ولی HDMI 2 دارد نیز میتوانند از نرخ فریم 120 بهرهمند شوند. ولی به ناچار میبایست به وضوح تصویر 1080p و 1440p بسنده کنند.
کدام بازیهای PS5 و Xbox Series X از نرخ فریم 120 پشتیبانی میکنند؟ آیا Xbox Series S نیز از این نرخ فریم فضایی پشتیبانی میکند؟ ما فهرست تمام بازیهایی که از نرخ فریم 120 پشتیبانی میکنند را گردآوری کردهایم و به بهترین شکل ممکن در اختیار شما قرار خواهیم داد. همچنین اینکه فهرست مذکور بهروزرسانی خواهد شد. بنابراین در فواصل گوناگون به اینجا سر بزنید تا اگر بازی جدیدی بهروزرسانی 120 فریم دريافت کرده باشد، مطلع شوید.
نوشتار مرتبط: فهرست تمام بازیهای PS5 که به صورت 120 فریم بر ثانیه اجرا میشوند
فهرست تمام بازیهای Xbox Series X که به صورت 120 فریم بر ثانیه اجرا میشوند:
- A Plague Tale: Innocence
- Alien Isolation (FPS Boost)
- Battle Chasers: Nightwar (FPS Boost)
- Battlefield 1 (FPS Boost)
- Battlefield 4 (FPS Boost)
- Battlefield 5 (FPS Boost
- Battlefield Hardline (FPS Boost)
- Borderlands 3
- Call of Duty: Black Ops Cold War
- Call of Duty: Vanguard
- Call of Duty: Warzone
- CrossCode
- Descenders
- Destiny 2 (Crucible)
- Devil May Cry 5 Special Edition
- Dirt 4 (FPS Boost)
- Dirt 5
- Doom Eternal
- Don’t Starve: Giant Edition (FPS Boost)
- ExoMecha
- F1 2021
- Fortnite
- Gears 5 (multiplayer)
- Ghostrunner
- Golf with your Friends (FPS Boost)
- Halo Infinite (multiplayer)
- Halo: The Master Chief Collection
- Halo: Spartan Assault (FPS Boost)
- Hellblade: Senua’s Sacrifice
- Hollow Knight: Voidheart Edition (FPS Boost)
- Hyperscape (FPS Boost)
- Island Saver (FPS Boost)
- Jydge
- King Oddball
- Knockout City
- LEGO Marvel Superheroes (FPS Boost)
- LEGO Marvel’s Avengers (FPS Boost)
- LEGO The Hobbit (FPS Boost)
- Mad Max (FPS Boost)
- Mass Effect Legendary Edition
- Metro 2033 Redux (FPS Boost)
- Metro: Last Light Redux (FPS Boost)
- Moving Out (FPS Boost)
- My Friend Pedro (FPS Boost)
- Metal: Hellsinger
- Minecraft Dungeons
- Mirror’s Edge Catalyst (FPS Boost)
- Monster Boy and the Cursed Kingdom
- New Super Lucky’s Tale (FPS Boost)
- Ori and the Will of the Wisps
- Orphan of the Machine
- Overcooked 2! (FPS Boost)
- Overwatch
- Paladins (FPS Boost)
- Plants vs Zombies: Battle for Neighborville (FPS Boost)
- Plants vs Zombies: Garden Warfare (FPS Boost)
- Plants vs Zombies: Garden Warfare 2 (FPS Boost)
- Power Rangers: Battle for the Grid (FPS Boost)
- Psychonauts 2
- Quake
- Rainbow Six Siege
- Realm Royale (FPS Boost)
- Rocket League
- Rogue Company
- Samurai Shodown
- Sea of Thieves
- Second Extinction
- Star Wars Battlefront (FPS Boost)
- Star Wars Battlefront 2 (FPS Boost)
- Star Wars: Squadrons
- SMITE (FPS Boost)
- Superhot (FPS Boost)
- Superhot: Mind Control Delete
- Super Lucky’s Tale (FPS Boost)
- The Gardens Between (FPS Boost)
- The Falconeer
- The LEGO Movie Videogame (FPS Boost)
- The Touryst
- Titanfall (FPS Boost)
- Titanfall 2 (FPS Boost)
- Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2
- Totally Reliable Delivery Service (FPS Boost)
- Unravel 2 (FPS Boost)
- Unruly Heroes (FPS Boost)
- Untitled Goose Game (FPS Boost)
- WRC 9
- Zombie Army 4
چرا 120fps از 60fps بهتر است
آیا واقعاً داشتن نرخ فریم بالاتر مهم است؟ اگر بخواهیم خیلی ساده پاسخ این سؤال را بدهیم، بله مهم است. ولی در حال حاضر نرخ فریم 120 برای خیلیها تجملاتی و یک مزیت لوکس به حساب میآید. ببینید دوستان نرخ فریم بالا در بازیهای چندنفره و رقابتی یک مزیت فوقالعاده بزرگ است. چرا که در این قبیل بازیها حتی کسری از ثانیه هم حکم مرگ و زندگی دارد. از طرفی تجربهی بازیها با نرخ فریم بالا انیمیشنهای روان را به شما هدیه خواهد کرد و از خستگی چشم (motion sickness) جلوگیری میکند. همچنین تجربهی کلی بازی را تمیزتر و دلچسبتر مینماید.
ارائهی نرخ فریم 120 علیرغم تمام خوبیها خیلی سخت و سنگین است و بخش عمدهای از سختافزار را درگیر میکند. برای همین است که همهی بازیها از آن پشتیبانی نمیکنند و کنسولهای Xbox One و PS4 قادر به ارائهی آن نبودند.
با اینکه نمایش مزیتهای نرخ فریم 120 خیلی سخت است و خودتان باید آن را تجربه کرده باشید تا به خوبی متوجه آن شوید، ولی ویدئوی زیر Ori and the Will of the Wisps را در 2 کیفیت 120fps و 60fps به نمایش میگذارد. خودتان ملاحظه بفرمائید، تفاوت از زمین تا آسمان است. ناگفنه نماند نرخ فریم 60 نیز عالی است ولی در برابر نرخ فریم 120 به مانند آثار استاپ موشن میباشد. در عوض نرخ فریم 120 خیلی روان و چشمنواز به نظر میرسد.
نوشتار مرتبط: فهرست تمام بازیهای روز نخست ایکس باکس گیم پس در 2021
تفاوت 120Hz با 120fps در چیست؟
اشتباه گرفتن این 2 اصطلاح خیلی راحت است. ولی لازم است که تفاوت آنها را درک کنید. Hz مخفف هرتز است و عددی که در کنار آن قرار میگیرد بیانگر این است که نمایشگر شما در طول یک ثانیه چند بار تازهسازی (رفرش) میشود. اکثر تلویزیونها 60Hz یا همان 60 هرتز هستند. اما احتمالاََ شما نمایشگرهای 144 هرتز و حتی 360 هرتز را در بازار دیده باشید. اگر تلویزیون یا نمایشگر شما 60 هرتز باشد شما نمیتوانید از کیفیت 120 فریم در ثانیه بهرهمند شوید. چرا که نمایشگر شما تنها میتواند در ثانیه 60 بار تصویر را تازهسازی کند. بنابراین برای داشتن تجربهی 120fps به نمایشگر 120Hz نیاز خواهید داشت عزیزان.
نرخ فریم یا fps چیست؟ نرخ فریم یا نرخ فریم در ثانیه عبارت از تعداد تصاویری است که PC یا کنسول شما در لحظه تولید میکند. سازندگان معمولاََ این مقدار را در عددهای 30، 60 یا 120 قفل میکنند تا تجربهی یکدستی را ارائه دهند. اگر شما یک بازی 30 فریم که قفل فریم آن باز شده باشد را تجربه کرده باشید، به وضوح تجربهای منقطع و آزاردهنده را به چشم دیدهاید. چرا که بازی بین نرخ فریمهای مختلف جابهجا میشود و تجربهی یکدستی ندارد.
حرف اصلی این است دوستان: اگر نمایشگر شما 120 هرتز باشد میتواند بازیهای PS5 یا Xbox Series X/S را با نرخ فریم 120 اجرا کند. به شرطی که پورت HDMI 2.1 یا HDMI 2 داشته باشد. تفاوت این 2 پورت وضوح تصویر دریافتی شما در نرخ فریم 120 است.
خب دوستان نظرتان چیست؟ علاقهمند به تجربهی بازیها با این سرعت خیرهکننده روی Xbox Series X هستید؟ بازی خاصی را از فهرست تمام بازیهای Xbox Series X که به صورت 120 فریم بر ثانیه اجرا میشوند، جا انداختهایم؟ منتظر مقالات بیشتری از این دست باشید. اگر مایل بودید کانال تلگرام و صفحهی اینستاگرام ساویسگیم را دنبال کنید. همچنین میتوانید ویدئوهای گیم پلی بازیهای مختلف را در کانال یوتیوب ساویسگیم تماشا کنید.