این گروه قدرتمند | نگاهی بر بهترین بازی های PlatinumGames
(ترجمه شده توسط دکتر بهزاد کریمی)
پلاتینیوم گیمز در سال 2007 و از ادغام دو شرکت Seeds و Odd شکل گرفت. بسیاری از بنیان گذاران PlatinumGames از کارمندان سابق Capcom بودند. کارمندانی که برای ساخت بازیهای مستقل خودشان کپکام را ترک کرده بودند. PlatinumGames از زمان تاسیس خود به ساختن بازیهای باکیفیت و خاص مشهور شد. تقریباً هیچ عنوانی از این شرکت به صورت ناقص و پر از باگ عرضه نشده است. همچنین تمامی بازیهای Platinum Games مورد تحسین بازیکنان و منتقدان قرار گرفتهاند. در اینجا 10 بازی برتر این شرکت را بر اساس وبسایت Metacritic از ضعیفترین تا بهترین رده بندی کردهایم:
10- Infinite Space
Meta Score: 75 , User Score: 8.2
کلمهی جاهطلبانه واژهای مشترک برای توصیف این بازی در میان منتقدین بود. همچنین بسیاری این بازی را شاهکار و عنوانی با برچسب “باید بازی شود” خواندند. Infinite Space به صورت انحصاری برای کنسول Nintendo DS در سال 2010 منتشر شد. این بازی نقشآفرینی به بازیکنان اجازه میدهد تا ناوگان کشتیهای فضایی خودشان را بسازند. و در جهان بیرون مشغول به گشت و گذار شوند. میزان شخصیسازی ناوگان خیرهکننده است. تنوع کشتیهای فضایی بسیار بالاست. بطور مثال کشتیهای بزرگ حملکنندهی سایر جنگندهها هستند و قدرت تخریب بالایی دارند. اما رزم ناوهای کوچکتر که قدرت تخریب پایینتری دارند، سرعت و توان مانور بیشتری دارند. این بازی رتبهی دهم از بهترین عناوین PlatinumGames را کسب کرده است.
9- Transformers: devastation
Meta Score: 77 , User Score : 7.5
بیشترین شکایت از بازیهای ساخته شده براساس سری Transformers این بود که تقریباً هیچ وقت به نسخهی کارتونی وفادار نبودند. تنها استثناء سری Cybertron ساخته شرکت Activision بود. و نسخهی devastation از PlatinumGames. پلاتینیوم گیمز دقیقاً همان بازی را برای جامعه گیمرها و هواداران Transformers به ارمغان آورد که از 1980 منتظرش بودند. عنوانی که نزدیکی زیادی به نسخهی تلویزیونی داشت. بازیکن در این بازی میتوانست شخصیتهای Transformers را از Bumblebee تا Optimus Prime انتخاب کند. بازی در سبک Beat’em Up سه بعدی و با گرافیک بسیار زیبای Cell Shade قرار دارد. و با حضور صداپیشگان اصلی کارتونهای این سری ساخته شد.
8- The Wonderful 101
Meta Score: 78, User Score: 8.6
این بازی را خیلی سخت میتوان در یک ژانر خاص تعریف کرد. ترکیب عجیبی از سبکهای متفاوت که از عناوینی مانند Diablo, Pikmin, Viewtiful Joe تاثیرگرفته است. در این بازی بازیکن کنترل قهرمانهای مختلفی را در دست میگیرد و در مقابل بیگانگان میجنگد. بازیباز میتواند قهرمانها را به صورت گروهی به جنگ بیگانهها بفرستد تا تواناییهای خاصی را به دست بیاورد. بعضی از این تواناییها، قدرتهای حملهای هستند. و بعضیها قهرمان اصلی را بهبود میبخشند. The Wonderful 101 در سال 2013 و به صورت انحصاری برای Wii U منتشر شد. و چنی پیش با کمپین حمایت مالی طرفداران، برای PC و کنسولهای دیگر نیز عرضه شد. این بازی رتبهی هشتم بهترین عناوین PlatinumGames را به خود اختصاص داده است.
7- Mad World
Meta Score: 81 , User Score: 8.6
در شروع مقاله اشاره کردیم که بازیهای PlatinumGames سبک مخصوصی دارند. سبکی که مشابه آن را در کمتر عنوانی میتوان دید. یکی از بهترین مثالها برای این سبک خاص بازی Mad World میباشد که در سال 2009 و برای کنسول Wii منشر شد. این بازی به صورت سیاه و سفید ساخته شد. و هنگامی که با گرافیک عالی و پرجزییات بازی ادغام میشد، خارقالعاده به نظر میرسید. تنها رنگهای استفاده شده در بازی رنگ قرمز خون و رنگ زرد پیامهای دریافتی بود. Mad World یکی از خشنترین بازیهای beat’em Up سه بعدی (شاخصهی پلاتینیوم گیمز) با یک شروع عالی و غیرمنتظره بود. همچنین موسیقی بینظیری نیز داشت. تنها انتقادی که مرتباً از بازی میشد خشونت بیش از حد بازی بود.
6. Metal Gear Rising: Revengence
Meta Score: 83 , User Score: 80
Metal Gear Rising همکاری بین استودیوی Kojima Productions و Platinum Games بود که جهان Metal Gear را وسعت میبخشید. این بازی گیمپلی متفاوتی داشت، به طوری که مبارزات بازی اهمیت بیشتری از بخش مخفیکاری آن داشتند. بسیاری از طرفداران Metal Gear نگران بودند که این باری بیش از اندازه از ریشههای گیمپلی سری دور باشد. اما Platinum بار دیگر جواب تمام نگرانیها را با یک بازی به شدت با کیفیت داد. شخصیت اصلی این بازی همان شخصیت اصلی Metal Gear Solid 2 یعنی رایدن بود. و Solid Snake و Big Boss در بازی حضور نداشتند. سبک مبارزات رایدن به شدت توسط منتقدین و هواداران ستایش شد. بازی Metal Gear Rising در سال 2013 برای کنسولهای PS3 ، Xbox 360 و رایانههای شخصی ویندوز و اپل منتشر شد.
5- Vanquish
Meta Score: 84 , User Score: 9.2
ونکوییش تا مدتها به اندازهای که شایستگیاش را داشت مورد توجه قرار نگرفت(احتمالا به دلیل عرضهی هم زمان با Fallout: New Vagas). اما این بازی اکنون لقب “جواهر پنهان صنعت بازی” را یدک میکشد. همینطور این بازی به شدت مورد علاقهی بازیکنان بوده و نمرهی 92 را از گیمرها در سایت Metacritic دریافت کرده است. در Vanquish بازیکن کنترل سربازی مجهز به یک زره جنگی مخصوص را در دست دارد. این زره سرعت پاسخگویی به حملات را افزایش میدهد. سیستم افزایش زمان واکنش هم به صورت کند شدن زمان برای بازیکن ساخته شده است. ونکوویش یک بازی بسیار سریع با سبک خاص و از همه مهمتر سرگرمکننده و جالب است. رتبهی پنجم از بهترین عناوین PlatinumGames به نام این بازی مزین شده است.
4- Astral Chain
Meta Score: 87 , User Score: 8.9
Astral Chain در سال 2019 و به صورت انحصاری برای Nintendo Switch عرضه شد. و بار دیگر به همگان ثابت کرد که PlatinumGames سلطان ژانر H&C/Beat’em Up سه بعدی است. در بازی Astral Chain بازیکن عضوی از یک جامعهی پلیسی به اسم Neuron میباشد. و باید در دنیای بازی (the Ark) به گشت و گذار و حل پروندهها بپردازد. بخش زیادی از زمان بازی در Astral Plain میگذرد که بازیکنان درون آن میتوانند موجوداتی به اسم Legion را احضار کنند. این موجودات با زنجیرهایی از جنس ستارههای درخشان به شخصیت اصلی متصل میشوند. نکتهی جالب اینجاست که این بازی حتی یک نقد منفی در میان امتیازات منتقدان metacritic ندارد.
3- Nier: Automata
Meta Score: 88 , User Score: 8.9
شرکت Square Enix برای ساخت دنبالهی بازی به شدت آندرریت شدهی Nier دست به دامان PlatinumGames شد. زمان نیز نشان داد که این انتخاب، انتخاب بسیار خوبی بوده است. بسیاری از منتقدین Metacritic تاکید کردند که Platinum Games مناسبترین استودیو برای ساخت بازی مورد نظر Yuko Taro بود. NieR Automata یک بازی نقشآفرینی در دنیای Drakengard است. که از مبارزات نفسگیر مخصوص Platinum Games هم بی نصیب نیست. این بازی یک عنوان سه بعدی و نیمه جهان باز است که برای تازه نگه داشتن خود از انتخابهای متعدد، خط داستانی تغییرپذیر و ماموریتهای فرعی متعدد استفاده میکند!
2- Bayonetta
Meta Score: 90 , User Score: 81
احتمالا Bayonetta مشهورترین بازی PlatinumGames تا این لحظه باشد. این بازی همچنین دومین بازی برتر این شرکت در Metacritic میباشد. بنا بر نظر بسیاری منتقدان Bayonetta برترین بازی Hack & Slash تاریخ میباشد. اگر به نقدهای کاربران برای این بازی نگاه کنید میبینید که بسیاری گفتهاند که: God Of War و Devil May Cry حتی به گرد پای Bayonetta نمیرسند! بازیکن در این بازی کنترل عضوی از جامعهی مخفی جادوگران به اسم Bayonetta را در دست دارد. Bayonetta و هم کارانش مورد حملهی تعداد زیادی شیاطین و هیولاها قرار میگیرند و بازی شروع میشود. صحنههای اکشن بازی، بسیار داغ و سریع هستند. و با چندضربهای (کمبوهای) بسیار زیاد و فوقالعاده همراه میشوند. شاید تنها عنوانی که در مبارزات کمی با Bayonetta شباهت داشته باشد Batman Arkham City باشد!
1- Bayonetta 2
Meta Scroe: 91 , User Score: 89
بعد از عرضهی Bayonetta همه منتظر معرفی نسخهی دوم این بازی بودند. تا اینکه نینتندو قراردادی با SEGA و Platinum بست. قراردادی که باعث میشد Bayonetta 2 به صورت انحصاری برای WiiU ساخته شود. افراد زیادی این اقدام و همچنین انحصاری شدن بازی استاد ایتاگاکی را تیری به قلب عاشقان هک اند اسلش قلمداد کردند. بعدها و در سال 2018 این بازی برای Nintendo Switch نیز پورت شد. PlatinumGames این بار دست به کار شد و هر آنچه که در نسخهی اول به صورت عالی خلق کرده بود را به تکامل رساند. گرافیک، موسیقی متن، طراحی مراحل، طراحی اکشن و مبارزات، داستان و همه چیز به حد شاهکار رسیدند. بعضی مراحل بازی به طرز فوقالعادهای سرگرمکننده بودند. مانند مبارزه با حیوانات زره پوش بر روی یک جت جنگی در حال پرواز بین آسمان خراشها. بسیاری از مراحل بازی آنقدر خوب بودند که ارزش تکرار بازی را برای بازیکنان به شدت بالا میبردند. بایونتا 2 با اقتدار رتبهی اول را از آن خود میکند. لطفاً در بخش نظرات نظر خودتان را با ما در میان بگذارید.
بهترین بازی PlatinumGames از نظر شما کدام است؟
همچنین بخوانید:
- چهار دهه با سامورائی هنرمند صنعت بازی؛ استاد شینجی میکامی
- معرفی کوتاه بازی Saints Row The Third: تشنهی انتقام
- رد دد ردمپشن 2: حقایق و نکات| 29 نکته و حقیقت از Red Dead Redemption 2
- ایستگاه شاهکارسازی: تاریخچهی 10 استودیوی برتر سونی
منبع: Ranking 10 Of The Best Platinum Games From Worst To Best (Based On Metacritic Scores)
عالی بهزاد جان❤
واقعاً انتخاب سخته، عناوین سطح بالای زیادی داره پلاتینیوم گیمز
خواهش میکنم رضا جان