مایکروسافت و سونی در طول سالیان اخیر با خریدهای گسترده هنرصنعت را دگرگون ساختهاند. مایکروسافت چندی پیش با خرید اکتیویژن بلیزارد باری دیگر توجهات را معطوف خود کرد. و خیلی زود سونی با تصاحب بانجی استراتژی آیندهی خود را مشخص نمود. در این مقاله به مقایسهی استودیوهای داخلی پلی استیشن با ایکس باکس خواهیم پرداخت.
فهرست استودیوهای داخلی مایکروسافت در حال حاضر فراتر از آن است که با پلی استیشن رقابت کند. البته از لحاظ عددی و کمیت. اما چرا مایکروسافت دست به این خریدهای گسترده زد؟ پاسخ در آمارها نهفته است. جایی که PS5 با اختلاف مجموع فروش Xbox Series X/S را پشت سر گذاشته است. و بازیبازان اقبال گستردهای به پلی استیشن دارند تا جایی که تقریباً همیشه مشکل کمبود دستگاه در بازارها وجود دارد. و به محض موجود شدن همه به فروش میرسند. یکی از استراتژیهای مایکروسافت برای رقابت با سونی خرید استودیوها و شرکتهای دیگر است تا به نوعی توجهات را به اکوسیستم ایکس باکس معطوف کند. تا حدودی هم موفق شده است، وضعیت ردموندیها به نسبت نسل هشت خیلی بهتر است.
نوشتار مرتبط: فهرست تمام استودیوهای داخلی مایکروسافت
استودیوهای داخلی ایکس باکس
سالهای اخیر برای ایکس باکس فوقالعاده بوده است. آنها به روند رو به رشد خود ادامه میدهند و همهی اینها به لطف رهبری فیل اسپنسر میباشد که از 2017 سکان ایکس باکس را در دست گرفته است. از زمان آمدن فیل بزرگانی چون Obsidian و ستونهایی چون بتزدا و اکتیویژن بلیزارد زیر پرچم مایکروسافت قرار گرفتهاند. ایکس باکس یک شبه صاحب فرانچایزهای با سابقه و محبوب شد. ولی از همهی اینها مهمتر استعدادهای بازیسازی میباشند که به مایکروسافت پیوستهاند. از بین همهی استودیوهای جدید برخی نام آشناتر هستند. از جملهی آنها میشود به Tango Gameworks سازندهی The Evil Within و GhostWire: Tokyo و Toys For Bob سازندهی Skylanders و Crash Bandicoot اشاره کرد.
فهرست کامل استودیوهای داخلی مایکروسافت را در زیر مشاهده بفرمائید:
- 343 Industries
- Alpha Dog Games
- Arkane Studios
- Beenox
- Bethesda Game Studios
- Blizzard Entertainment
- The Coalition
- Compulsion Games
- Digital Legends
- Double Fine Productions
- High Moon Studios
- id Software
- Infinity Ward
- The Initiative
- InXile
- King
- MachineGames
- Mojang Studios
- Ninja Theory
- Obsidian
- Playground Games
- Radical Entertainment
- Rare
- Raven Software
- Roundhouse Studios
- Sledgehammer Games
- Tango Gameworks
- Toys For Bob
- Treyarch
- Turn 10
- Undead Labs
- World’s Edge
- ZeniMax Online
نوشتار مرتبط: نگاهی به بازیها و استودیوهای پلی استیشن پس از تصاحب بانجی
استودیوهای داخلی پلی استیشن
مایکروسافت با خریدهای بزرگ خود در سالهای اخیر در حال تاریخ سازی است. ولی سونی هم بیکار ننشسته است. غول ژاپنی هم تحرکاتی در این زمینه داشته و به روند رو به رشد خود ادامه داده است. شاید در نگاه نخست تعداد استودیوهای داخلی پلی استیشن کمتر از مایکروسافت به نظر رسد، اما این مقایسه اشتباه است. استودیوهای داخلی سونی متشکل از با سابقههای هنرصنعت میباشند که افتخارات فراوانی را در ویترین دارند. سازندگان بهترین بازیهای سال و برندگان جوایز گوناگون.
فقط کافی است نگاهی به عناوین آینده و تازه عرضه شدهی پلی استیشن بیاندازید. Horizon Forbidden West، Marvel’s Spider-Man 2، Marvel’s Wolverine، Gran Turismo 7 و God of War Ragnarok تنها گوشهای از انبوه بازیهای AAA پلی استیشن میباشند که میلیونها منتظر دارند. اما سونی در باد موفقیت خود نخوابیده است، آنها به تازگی بانجی (خالق هیلو و دستینی) را خریدهاند تا ضعف خود در زمینهی بازیهای چندنفره و سرویس محور را برطرف کنند.
فهرست کامل استودیوهای داخلی پلی استیشن:
- Bend Studio
- Bluepoint Games
- Bungie
- Firesprite
- Guerrilla Games
- Housemarque
- Insomniac Games
- London Studio
- Media Molecule
- Naughty Dog
- Nixxes Software
- PixelOpus
- Polyphony Digital
- San Diego Studio
- Santa Monica Studio
- Sucker Punch Productions
- Team Asobi
- Valkyrie Entertainment
- XDev
نوشتار مرتبط: پروژهی اسپارتاکوس سونی چگونه میتواند با گیم پس رقابت کند؟
مقایسهی استودیوهای داخلی پلی استیشن با ایکس باکس
خیلی راحت است با نگاهی گذرا به فهرست استودیوها وضعیت را به نفع مایکروسافت قلمداد کنیم، ولی اوضاع به این سادگیها هم نیست. سابقاً سونی با سرعت کندتری اقدام به خرید و تصاحب استودیوهای با استعداد میکرد ولی تکاپوی مایکروسافت برای رقابت با غول ژاپنی آنها را بیدار کرد. درست است که مایکروسافت با خریدهای چند میلیارد دلاری سر تیتر خبرها شده است ولی سونی هم نظارهگر نبوده است. تنها کافی است به خریدهای سونی فقط در سال 2021 نگاهی بیاندازید: Housemarque, Bluepoint Games, Nixxies, Valkyrie و Firesprite همگی در سال گذشتهی میلادی به سونی پیوستهاند.
وقتی به اعتبار بازیهای داخلی سونی نگاهی بیاندازیم، صادقانه بگویم مایکروسافت حرفی برای گفتن ندارد. بیایید نگاهی به عناوین بیاندازیم: God of War، Horizon Zero Dawn، Ghost of Tsushima، Marvel’s Spider-Man، و کلی بازی شاخص دیگر. نگاهی به افتخارات و رکوردهای فروش بازیهای استودیوهای پلی استیشن بیاندازید و آنها را با مایکروسافت مقایسه کنید.
در برابر تمرکز مایکروسافت روی کمیت به جای کیفیت، یکی از بهترین سرویسهای اشتراکی را برای آنها به ارمغان آورده است. گیم پس در سالهای گذشته مشترکان زیادی را به خود جذب کرده است. و سرویس مشابه و با سابقهی پلی استیشن یعنی PS Now قادر به رقابت با آن نیست. اما با این حال یکی از نقاط ضعف تاریخی ایکس باکس کمبود بازیهای شاخص و انحصاری است. هیلو و گیرز را که کنار بگذاریم مایکروسافت هیچ عنوان یا مجموعهی تکنفرهی شاخص دیگری ندارد که جذاب باشد.
حال با خریدهای گستردهی ردموندیها آینده جذاب به نظر میرسد. و احتمالاً شاهد رقابت نفسگیری در ادامهی نسل 9 باشیم. هر چه رقابت سنگینتر باشد برای ما عاشقان بازی بهتر است. چرا که شاهد بازیهای ارزشمند بیشتری خواهیم بود. و خدمات بهتری دریافت خواهیم کرد. نظر شما در این خصوص چیست؟ مایکروسافت قادر به پایان دادن به سلطنت طولانی مدت پلی استیشن در هنرصنعت بازیهای ویدئویی هست؟ اگر مایل بودید کانال تلگرام و صفحهی اینستاگرام ساویسگیم را دنبال کنید. همچنین میتوانید ویدئوهای گیم پلی بازیهای مختلف را در کانال یوتیوب ساویسگیم تماشا کنید.
بسیار عالی هست این استدیو
خسته نباشی رضا جان
قربانت رفیق