برخی آثار هنری هستند که با گذر زمان ارزش واقعی خود را نشان میدهند، Killer 7 یکی از آنهاست.
بازی کالت و منحصر به فرد Killer 7 یک اکشن ماجراجویی ناب بود که ذیل پروژهی پنجگانهی کپکام (Capcom five) در سال 2005 روانهی بازار شد.
شینجی میکامی افسانهای قرار بود 5 بازی برای کنسول نینتندو GameCube روانهی بازار کند و Killer 7 یکی از آنها بود.
شینجی میکامی وظیفهی ساخت این پروژه را به دوست صمیمی خود سودا 51 (Goichi Suda) محول کرده بود و سودا در Grasshopper Manufacture کارگردانی و نویسندگی این اثر شاهکار را عهدهدار بود.
شینجی میکامی نیز علاوه بر نظارت در طرح کلی داستان با سودا همفکری کرده است.
چیزی که بازی Killer 7 را منحصر به فرد کرده است، سبک هنری متمایز و داستان عمیق آن است.
سبک گرافیکی سل شید به بازی چنان جادویی بخشیده است که حتی پس از گذشت 20 سال اثری از کهنگی در آن نمیبینید. از طرفی گیم پلی خاص و ترکیبی بازی که عناصر شوتر ریلی و مکانیکهای ماجراجویی را در هم آمیخته این معجون را کامل میکند.
داستان حول 7 قاتل حرفهای میچرخد که هر کدام قابلیت و ویژگی خاصی دارد و یک خانوادهی عجیب را شکل دادهاند.
بازی Killer 7 چنان بی پروا به موضوعات حساس سیاسی میپردازد که مشابهش را ندیدهاید و به نظر من میتوان این بازی را سیاسیترین بازی تاریخ نامید، حتی از متال گیر سالیدهای هیدئو کوجیما نیز سیاسیتر است.
مرتبط: معرفی بزرگان: سودا ۵۱، آقای خاص دنیای بازی
سودا 51 از Killer 7 به عنوان تکهای از وجودش یاد میکند و به شدت به این اثر افتخار میکند. سودا حق دارد، این بازی یک جواهر است.
از سبک هنری سل شید و طراحی بیپروا گرفته تا میانپردههای انیمهای که کیفیتی مثال زدنی دارند و داستانی که از همان ابتدا شما را درگیر میکند تا شخصیتپردازی ماندگار، شوخیهای ناب آثار سودا 51 و یک گیم پلی چالشبرانگیز، Killer 7 هیچ همتایی ندارد.
سودا 51 در این بازی فکر همه جا را کرده است، تا جایی که حتی اجازه ی گرایند کردن بیش از حد در یک مرحله و خراب شدن تجربه کلی را هم می گیرد، دستگاه ارتقاء شخصیت از یک حدی به بعد از کار می افتد و این اوج نبوغ و ذهن خوانی سودا 51 را می رساند.
این بازی در زمان PlayStation 2 چندان دیده نشد، پس از گذشت 20 سال این شاهکار کماکان به چیزی که لایق آن است نرسیده.
داستان شگفتانگیز بازی چنان به موضوعات حساس و سیاسی و توأمان به نقد اجتماعی و فرهنگی میپردازد که مخاطب را میخکوب میکند، هنوز هم برای من باورکردنی نیست که سودا 51 چنین نقد تندی علیه دولت و سیاستمداران ژاپنی را در آن دورهی حساس روانهی بازار کرده است؛ در دورهای که ژاپنیها از حضور نظامی آمریکا در خاک کشورشان به ستوه آمده بودند و شاهد اعتراضات خیابانی بودیم، سودا 51 بیپروا و با تندترین زبان ممکن به سیاست ژاپن و آمریکا تاخته است.
جالب است بدانید که Killer 7 نخستین بازی سودا 51 بود که در خارج از ژاپن منتشر میشد و جهان با این نابغهی دیوانه آشنا شدند.
به گفتهی سودا 51، به دلیل محدویت زمانی دو سوم محتوای بازی پیش از انتشار حذف شد، از 3 ساعت میان پردهی طراحی شده برای بازی تنها یک ساعت به نسخهی نهایی راه یافت.
در طی این سالها همیشه یکی از آرزوهای سودا 51 انتشار نسخهی کامل بازی و ساخت یک دنباله برای آن بوده است.
متأسفانه حق امتیاز Killer 7 در دستان کپکام است و Grasshopper Manufacture خیلی دستش باز نیست. اما از آنجایی که Capcom اجازهی بازنشر و پورت بازی برای کامپیوتر را در سال 2018 داد، میشود امیدوار بود که روزی شاهد نسخهی کامل و دنباله بازی Killer 7 باشیم.
شما بازی Killer 7 را تجربه کردهاید؟
بیشتر بخوانید:
- بررسی بازی Murdered: Soul Suspect
- جهنم سوزان به روایت سودا و میکامی: تحلیلی بر بازی Shadows of the Damned
- عصبانیت شینجی میکامی از سانسور بازیها در ژاپن