قول مولتی پلتفرم ماندن بانجی به نفع ایکس باکس خواهد بود

قول مولتی پلتفرم ماندن بانجی به نفع ایکس باکس خواهد بود

چرا قول مولتی پلتفرم ماندن بانجی به نفع ایکس باکس خواهد بود؟ مایکروسافت ناشران بزرگ را می‌خرد تا عناوین گیم پس را اعتبار ببخشد و بازی‌بازان را به ایکس باکس هدایت کند، آن‌وقت سونی بانجی را می‌خرد و اجازه می‌دهد مولتی پلتفرم بمانند!

2 شرکت بزرگ هنرصنعت در سال‌های اخیر به رقابت تهاجمی روی آورده‌اند. سال 2019 سونی اینسومنیاک گیمز را خرید و اندکی بعد مایکروسافت زنیمکس (شرکت مادر بتزدا) را یکجا تصاحب کرد. چندی پیش هم مایکروسافت اکتیویژن بلیزارد را خرید و حال سونی بانجی را به جمع استودیوهای خود افزود.

هر بار که خریدهای اینچنینی رقم می‌خورند بازی‌بازان نگران می‌شوند که آیا فرانچایزهای محبوبشان انحصاری خواهند شد یا مولتی پلتفرم باقی خواهند ماند. خوشبختانه در خصوص دستینی و بانجی اعلام کردند که مولتی پلتفرم می‌مانند.

نوشتار مرتبط:  10 فرانچایز اکتیویژن بلیزارد که دوست داریم در ایکس باکس بازآفرینی شوند 

مایکروسافت اکتیویژن بلیزارد

تصاحب‌های پیش از بانجی برای سونی و مایکروسافت

هنگامی که سونی اینسومنیاک گیمز را خرید و مایکروسافت زنیمکس مدیا را تصاحب کرد، مشخص بود که هدف فروش کنسول و ترغیب بازی‌بازان است. با این تفاوت که عناوین اینسومنیاک گیمز غالباً انحصاری پلی استیشن بوده‌اند ولی زنیمکس مدیا همیشه مولتی پلتفرم بوده است.

زنیمکس مدیا مادر توسعه دهنده‌های نام آشنایی چون بتزدا و id software است. بتزدا خود ناشری بزرگ است و چندین استودیوی شاخص زیر پر و بال خود دارد. این تصاحب زنیمکس توسط مایکروسافت منجر به انحصاری شدن استارفیلد شد. بازی مورد انتظاری که در طول 20 سال گذشته نخستین آی‌پی جدید بتزداست. همچنین انحصاری بودن یا نبودن الدر اسکرولز 6 نیز مشخص نشده است. و اگر این بازی نیز مشابه Starfield انحصاری کنسولی شود بعید نخواهد بود. و اما بزرگ‌ترين مزیت خرید زنیمکس اضافه شدن عناوین پرشمار آن‌ها روی گیم پس است.

چندی پیش مایکروسافت اعلام کرد اکتیویژن بلیزارد را نیز خریده است. این خرید سال 2023 نهایی خواهد شد. البته اگر مشکلات حقوقی گریبان ردموندی‌ها را نگیرد. بزرگ‌ترين دستاورد این خرید می‌تواند Call of Duty باشد. البته فیل اسپنسر قول داده است که Call of Duty انحصاری نشود. و حداقل تا 3 نسخه‌ی آینده‌ی این فرانچایز انتظار انحصاری شدن آن نمی‌رود. به هر حال حتی اگر Call of Duty هيچگاه انحصاری نشود، صرف اضافه شدن آن در روز عرضه روی گیم پس، نقطه قوت بزرگی خواهد بود.

نوشتار مرتبط:  نگاهی به بازی‌ها و استودیوهای پلی استیشن پس از تصاحب بانجی 

قول مولتی پلتفرم ماندن بانجی به نفع ایکس باکس خواهد بود پلی استیشن بانجی

تصاحب بانجی توسط سونی

سونی اعلام کرد که بانجی توسعه دهنده‌ی نام آشنای دستینی و دستینی 2 را تصاحب کرده است. بانجی متخصص شوتر اول شخص است و ابرفرانچایز هیلو را خلق کرده. نکته‌ی جالب در خصوص این تصاحب این است که آن‌ها بلافاصله اعلام کردند عناوین بانجی مولتی پلتفرم خواهند ماند. این استراتژی تا حدودی با رویکرد اخیر مایکروسافت و حتی سونی متفاوت است.

سونی این تصمیم جالب توجه را به دلایل مختلفی گرفته است. شاید غول ژاپنی می‌خواهد با این کار فشار را بر مایکروسافت بیفزاید تا آن‌ها نیز عناوین سابقاً مولتی پلتفرم را انحصاری نکنند. هر چه نباشد بانجی در طول سال‌های اخیر و از زمان جدایی از مایکروسافت هميشه استودیو‌ای مولتی پلتفرم بوده است، دلیلی ندارد که اکنون انحصاری ساز شود. از طرفی سونی احتمالاً پس از عرضه‌ی بازی‌های خود روی PC خواستار گسترش این بخش و ورود به بازارهای جدید از جمله عناوین سرویس محور همچون دستینی باشد.

نوشتار مرتبط:  فهرست تمام استودیوهای داخلی مایکروسافت 

ایکس باکس گیم استودیوز

Xbox Game Studios هم می‌تواند مولتی پلتفرم باشد

تمرکز Xbox Game Studios و به طور کلی بخش گیمینگ ایکس باکس از فروش سخت‌افزار به فروش سرویس گیم پس معطوف شده است. ردموندی‌ها همه‌ی عناوین Xbox Game Studios را روی گیم پس قرار می‌دهند. یعنی تمام بازی‌های Activision Blizzard, ZeniMax Media و هر ناشر یا استودیوی دیگری که مایکروسافت تصاحب می‌کند، روز نخست عرضه روی گیم پس قرار می‌گیرند. همچنین به این فهرست عظیم بازی‌های شخص ثالث یا به اصطلاح ترد پارتی همچون Rainbow Six Extraction و Back 4 Blood را نیز اضافه کنید.

مولتی پلتفرم ماندن بانجی به این معنا خواهد بود که طرفداران ایکس باکس می‌توانند از بازی‌های این استودیوی شهیر لذت ببرند و از تجربه‌ی دستینی و شاید عناوین آینده‌ی بانجی محروم نشوند. حال اگر فیل اسپنسر واقعاً به حرفی که زده معتقد است می‌بایست رویکرد مشابهی را در خصوص اکتیویژن بلیزارد اتخاذ کند. چرا که ایشان گفته بود ما قصد نداریم بازی‌بازان را مجبور به ترک پلتفرم محبوب خودشان کنیم. و شعار آن‌ها این است که “وقتی همه بازی می‌کنند، همگی برنده خواهیم بود”.

قول مولتی پلتفرم ماندن بانجی به نفع ایکس باکس خواهد بود کالاف دیوتی گیم پس

تیم ایکس باکس می‌خواهد بازی‌بازان مشترک گیم پس شوند. اگر Call of Duty جدید روز عرضه روی گیم پس قرار گیرد و هم‌زمان برای پلی استیشن نیز عرضه شود، احتمالاً خیلی‌ها بین اشتراک 15 دلاری گیم پس آلتیمیت و 70 دلار بابت نسخه‌ی پلی استیشن گزینه‌ی ارزان را انتخاب کنند.

در حقیقت ایکس باکس به هدف خود خواهد رسید و گیم پس جذابیت خود را خواهد داشت ولی دوستداران قدیمی پلی استیشن نیز از تجربه‌ی بازی جدید Call of Duty روی پلتفرم‌ محبوبشان محروم نخواهند شد. به هر حال 70% از فروش به جیب مایکروسافت خواهد رفت و آن‌ها چیزی از دست نمی‌دهند. این قضیه برای بانجی و سونی نیز صادق است. حال که غول ژاپنی اجازه‌ی مولتی پلتفرم ماندن بانجی را صادر کرده است، همه‌ی نگاه‌ها به مایکروسافت و فیل اسپنسر معطوف است. آیا ردموندی‌ها به شعارهایی که می‌دهند عمل خواهند کرد یا خیر‌؟

قول مولتی پلتفرم ماندن بانجی به نفع ایکس باکس خواهد بود پلی استیشن در برابر ایکس باکس

نظر شما در این خصوص چیست دوستان؟ مایکروسافت نیز به مولتی پلتفرم کردن عناوین اکتیویژن بلیزارد ترغیب خواهد شد؟ قول مولتی پلتفرم ماندن بانجی به نفع ایکس باکس خواهد بود؟ اگر مایل بودید کانال تلگرام و صفحه‌ی اینستاگرام ساویس‌گیم را دنبال کنید. همچنین می‌توانید ویدئوهای گیم پلی بازی‌های مختلف را در کانال یوتیوب ساویس‌گیم تماشا کنید.

 

guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها