«به قلم حسن نصرالهی»
در این مقاله میخواهم به اولین نسخه از فرانچایز محبوب Spyro بپردازم. Spyro The Dragon که در سال ۱۹۹۸ توسط اینسامنیاک گیمز عرضه شد، محبوبیت فوق العادهای کسب کرد؛ و به همراه کرش بندیکوت به نماد کنسول پلی استیشن بدل گشت. با توجه به اینکه این سری خاطرهانگیز مدتهاست که به حال خود رها شده، تصمیم گرفتم به این فرانچایز فوق العاده بپردازم؛ و برای این کار چه عنوانی بهتر از Spyro The Dragon که سنگ بنای این سری را بنا نهاده است. حال با ما همراه شوید تا حقایقی جالب توجه از این عنوان خاطرهانگیز را بازگو کنیم.
6. نام Spyro
هنگامی که از Spyro سخن به میان میآید، مردم بلافاصله به یک اژدهای بنفش رنگ فکر میکنند. با این حال نام اصلی او قرار بود بسیار معمولیتر از Spyro باشد. در حقیقت در طرحهای اولیه خالقان نام Pete را برای او برگزیدند. در حالی که پیت به اندازهی کافی نام بامزهای برای یک اژدهاست، اما این نام با زبان تیز و شخصیت گستاخانهی او تناسبی نداشت. از طرفی Pete نامی بیش از حد انسانی به نظر میرسید. از این رو نام اسپایرو برای این اژدهای بنفش رنگ که بسیار معقول و مناسب است در نظر گرفته شد.
5. رنگ Spyro
صحبت از تغییراتی کردیم که در آخرین لحظه ایجاد شد. اما فقط نام اسپایرو نبود که در پایان فرآیند تغییر کرد. در واقع Spyro قرار بود یک اژدهای سبز رنگ باشد. تا آنجا که به اسطورهشناسی اژدها مربوط میشود رنگ سبز کمی سنتیتر است. اما مشکل اینجا بود که علفهای زیادی در بازی وجود داشت که با Spyro سبز رنگ تداخل پیدا میکرد. از این رو در یک اقدام هوشمندانه رنگ اسپایرو به بنفش تغییر پیدا کرد.
4. فروش این سری فوق العاده بوده است
مجموعهی اسپایرو بسیار محبوب بوده و فروش فوق العادهای را تجربه کرده است. این فرانچایز تا سال ۲۰۰۷ در مجموع بیش از ۲۰ میلیون واحد در سراسر جهان فروخته که تقریباً ۵ میلیون از آن مربوط به اولین نسخهی این سری است. بله بازی Spyro The Dragon محبوبیت بسیار بالایی دارد. در واقع فروش نزدیک به ۵ میلیون نسخهای این اثر در آن زمان شاهکاری باور نکردنی بود. مخصوصاً برای یک IP جدید. به همین دلیل اصلاً جای تعجب نیست افرادی که این اثر را تجربه کردهاند هنوز با علاقهی زیادی دربارهی آن صحبت میکنند.
3. نسخهی کندتر
در آمریکا Spyro the Dragon به همراه کرش بندیکوت به نماد پلی استیشن تبدیل شد. اما در ژاپن هرگز به آن سطح از محبوبیت نرسید. از جملهی این دلایل این بود که بازی در ژاپن بسیار کندتر از اروپا و آمریکا اجرا میشد. ضمن آنکه عملکرد دوربین متفاوت بود و موارد دست و پا گیر زیادی در بازی به چشم میخورد. تمام این موارد دست به دست هم دادند تا بازی از آن حال و هوای فوق العادهاش فاصله بگیرد.
2. پیشگام در هوش مصنوعی
امروزه مقولهی هوش مصنوعی در بازیهای ویدیویی تا حد زیادی پیچیده شده است. اما این مهم در دهه ی۹۰ میلادی به شیوهای متفاوت مورد توجه بود. در واقع گیمرها به دشمنانی عادت داشتند که از یک الگوی مشخص پیروی میکردند. اما Spyro The Dragon تلاش کرد تا از این محدودیت فراتر برود. دشمنان در این بازی به واسطهی ابتکارات Insomniac Games از انیمیشنهای متفاوتی برخوردار بودند. آنها میتوانستند بازیبازها را هدف قرار دهند و با خنده حسابی آنها را مسخره کنند! این عوامل بر تمایل Insomniac Games برای داشتن یک دنیای سه بعدی با شخصیتهایی قابل تعامل تاکید میکرد.
1. ورود ناسا
دلیلی وجود دارد که پرواز در Spyro the Dragon فوقالعاده طبیعی و سرگرمکننده از کار درآمده. دلیل آن این است که طراحان از علم واقعی بهره بردهاند تا پرواز اسپایرو را تا حد امکان واقعی جلوه دهند. بله درست حدس زدید، این به معنای واقعی کلمه علم موشک است. باید بدانید که یک دانشمند موشکی ناسا توسط تیم سازنده برای محاسبات دقیق پرواز اسپایرو استخدام شد تا همه چیز تا حد امکان دقیق، فوق العاده و بیحرف و حدیث باشد.
شما این مجموعه دوست داشتنی را بازی کرده اید؟
بیشتر بخوانید:
- نقد و بررسی بازی Dragon Age 2 | پرواز اژدها
- ۱۴ بازی برتر که شبیه انیمیشنهای سینمایی هستند
- این استودیوی همه فن حریف | ۱۰ بازی برتر Insomniac Games