حمله به ایران در کالاف دیوتی! + تصاویر

حمله به ایران در کالاف دیوتی! + تصاویر

Call of Duty از محبوب‌ترین سری بازی‌های کامپیوتری در سبک شوتر است که نسخه‌های مختلف آن از ابتدای قرن بیست و یکم تا کنون طرفداران بسیار زیادی را جلب کرده است. این بازی همواره به خاطر قدرت داستان‌گویی و گرافیک بالای خود مورد توجه بوده است. نسخه سال 2022 کال آف دیوتی اما سر و صدای زیادی به پا کرد و حواشی گوناگونی در سطح جهانی ایجاد نمود. دلیلش هم یک چیز بود، بازسازی سناریو خیالی حمله به ایران!

در این مقاله به بررسی جزئیات مورد بحث در این خصوص می‌پردازیم؛ با ما همراه باشید.

حمله به ایران در کالاف دیوتی مدرن وارفر 2

آیا حمله به ایران در بازی کالاف دیوتی حقیقت دارد؟

گیم فرانچایز کال آف دیوتی چند سالی است که برای تکرار موفقیت‌های چشمگیر گذشته و پیشی گرفتن از رقبای نوظهور، تصمیم به بازسازی بعضی از محبوب‌ترین نسخه‌های قدیمی‌تر خود کرده است. در رتبه بندی سری کالاف دیوتی در بازی پرو، مجموعه Modern Warfare و به ویژه مدرن وارفار 2 جایگاه ویژه‌ای دارند.

به همین دلیل وقتی اکتیویژن اعلام کرد در سال 2022 قرار است نسخه جدیدی از Modern Warfare 2 را منتشر کند، طرفداران به شدت هیجان‌زده شدند اما کمی بعد از انتشار بازی، ماجراهای جالب توجهی رخ داد که مخصوصاً گیمرهای ایرانی را شوکه کرد!

در این بازی، مرحله‌ای وجود دارد که پلیر باید یک سردار ایرانی را ترور کند. شرایطی که گرچه در داستان برای نابود کردن یک شخصیت تخیلی به نام “قبرانی” است، اما شباهت بسیار زیادی به ترور شهید سلیمانی دارد!

البته اتفاقات دیگری هم در روند بازی وجود دارند که می‌توانند هرکسی را متقاعد ‌کنند، Call of Duty: Modern Warfare 2 یک بازی کاملاً ضد ایرانی است. همین موضوعات باعث شد تا این بازی ویدئویی به سرعت در داخل ایران تحریم و فیلتر شود و راه‌های دسترسی به آن به کلی مسدود گردند.

در ادامه به جزئیات بیشتری در این خصوص می‌پردازیم.

داستان حمله به ایران در کالاف دیوتی

بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 (نسخه جدید محصول 2022 – آبان 1401) راوی داستان یک گروه تروریستی است که حمله‌ای را در کشور روسیه ترتیب می‌دهند و آن را به گردن نیروهای ایرانی می‌اندازند. این ماجرا باعث ایجاد تنش‌‌های شدید در سطح بین‌المللی شده و در نهایت موجبات حمله آمریکا به ایران را فراهم می‌کند.

در روند روایت داستان، بازیکن در قالب چند سرباز از گروه‌های ویژه آمریکایی، در دل این جنگ خیالی، نقش آفرینی می‌کند. این نیروهای ویژه مأموریت‌های گوناگونی را در داخل خاک ایران انجام می‌دهند که شامل عملیات‌های نجات، تخریب، مبارزات مخفیانه، درگیری‌های سنگین و غیره است.

البته حمله به ایران در یک جنگ خیالی، اولین باری نیست که در یک بازی کامپیوتری بازسازی می‌شود، چراکه پیش از این، بازی‌های دیگری همچون battle field نیز دست به چنین روایت‌هایی زده بودند اما آنچه مناقشه برانگیز است، مأموریت ترور یک شخصیت نظامی خیالی ایرانی است، که شباهت انکارناپذیری به ترور شهید سردار سلیمانی دارد.

ترور شهید سلیمانی در کالاف دیوتی

محیط بازی کالاف دیوتی مدرم وارفار 2

بیشتر مأموریت‌‌های Call of Duty: Modern Warfare 2 در شهر تهران صورت می‌گیرند. سازندگان بازی برخلاف رقبای پیشین، تحقیقات کاملی در این زمینه انجام داده‌اند و موفق شده‌اند محیط شهر تهران با رفرنس‌های دقیق، بازطراحی کنند. در محیط این بازی به خوبی می توانید ساختمان‌های معروف شهر تهران را ببینید و در خیابان‌های پر ازدحام، مملو از مردمی که به خوبی فارسی صحبت می‌کنند حرکت کنید. محیط بازی همچنین سرشار از المان‌ها و عناصر فارسی و ایرانی است.

اگر حواشی، خط داستانی بحث برانگیز و غرور ملی را در نظر نگیریم، باید بگوییم که طراحان بازی کالاف دیوتی در بازسازی محیط و طبیعت ایران موفق بوده‌اند و توانسته‌اند فضاهایی پر از جزئیات بسازند که گیمر را به خوبی غرق در بازی می‌کنند.

همین حجم از طبیعی و دقیق بودن، باعث شده مناقشات بر سر حواشی روایت داستانی بازی بیشتر باشد.

واکنش‌های مخاطبان در مورد حمله به ایران در کالاف دیوتی

افراد و گروه‌های مختلفی به اتفاقاتی که در طول بازی Call of Duty: Modern Warfare 2 رخ داده بود واکنش نشان دادند. بسیاری از منتقدان این بازی که اغلب آن‌ها گیمرها، مقامات یا شهروندان ایرانی در داخل و خارج از کشور بودند تصریح نمودند که این نوع بازی‌ها باعث شکل‌گیری یک تصویر منفی از ایران در ذهن گیمرهای نوجوان شده و موجب تشدید اسلام‌هراسی و ایران‌هراسی در جامعه جهانی می‌شود.

آن‌ها اعتقاد داشتند که این بازی یک تصویر نادرست، تحریف‌ شده و نادقیق از ایران، مردمان و فرهنگ غنی و زیبای آن ارائه می‌دهد.

البته گروه‌های دیگری هم بودند که اعتقاد داشتند این صرفاً یک بازی است و خرج کردن این میزان از حساسیت سیاسی برای آن جایز نیست، زیرا در نهایت مانند هر اثر تخیلی دیگر به روایت یک داستان خیالی می‌پردازد و اصولاً آنقدر مهم نیست که بتوان تا این حد آن را جدی گرفت. مدافعان بازی بیشتر بر جاذبه‌های گیمینگ آن تأکید داشتند و معتقد بودند باید ارزش این گیم را با معیارهای بازی‌های کامپیوتری و هنری ارزیابی کرد نه حواشی سیاسی.

همچنین اعتقاد داشتند که سازندگان بازی‌های کامپیوتری آزاد هستند که هر داستانی مایلند تعریف کنند و نمی‌توان در این زمینه محدودیت برای آنان قائل شد.

حواشی شکل گرفته پیرامون حمله به ایران در کالاف دیوتی، آن هم در برهه حساسی که مذاکرات بین این دو کشور در حال پیشروی بود، باعث شد تا پای رسانه‌ها نیز به جریان کشیده شود و بحث‌های بسیار زیادی پیرامون آن شکل بگیرد. گفتگوهای زیادی در مورد نقش و اثرگذاری بازی‌های کامپیوتری بر روی افکار عمومی در اخبار و رسانه‌ها ایجاد شد.

خیلی از افراد Call of Duty: Modern Warfare 2 را به عنوان نمونه‌ای از تأثیرات دیپلماسی فرهنگی و سیاست‌های بازنمایی در رسانه‌های بین‌المللی قلمداد کردند و به بحث در خصوص مسائل اخلاقی پیرامون ساخت بازی‌های کامپیوتری و توجه به اثرات آن‌ها در جامعه پرداختند.

کاور بازی کالاف دیوتی مدرن وارفر 2 گوست

نظر کارشناسان ایرانی در مورد حمله به ایران در کالاف دیوتی

یکی از پژوهشگران بازی در ایران به نام محسن رزاقی طی مصاحبه‌ای توضیح داد که اساساً سری‌های مدرن وارفار از مجموعه بازی‌های کالاف دیوتی، بازی‌هایی کاملاً سیاسی بوده و به مسائل خاورمیانه و اسلام گرایی می‌پردازند. او اعتقاد دارد که طراحی چنین بازی‌هایی مستقیماً نشان از میزان هراس آمریکا از رشد اسلام در منطقه دارد و آن را تلاشی برای جهت دادن به افکار عمومی مردم می‌داند.

او همچنین بیان داشت که سازندگان آمریکایی این بازی سعی در تروریستی جلوه دادن فعالیت‌‌های سپاه قدس ایران دارند و در لایه‌های زیرین به تکفیر جنبش‌هایی همچون بیداری اسلامی و بهار عربی می‌پردازند.

سخن آخر

حمله به ایران در کالاف دیوتی مدرن وارفار 2 حواشی زیادی را به همراه داشت، مخصوصاً که در سال 2022 و همزمان با اتفاقات سال 1401 منتشر شد. در این مقاله به بررسی نظرات و ماجراهای شکل گرفته پیرامون این بازی پرداختیم، امیدواریم این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها