اخبار بازی

بتزدا ایدئولوژی جنسیتی را در نسخه بازسازی‌شده‌ی «Oblivion» ترویج می‌دهد

بتزدا همچنان به حمایت از «دستورکار ووک» (woke agenda) و «ایدئولوژی جنسیتی» ادامه می‌دهد و در نسخه‌ی تازه منتشرشده‌ی بازسازی‌شده‌ی The Elder Scrolls IV: Oblivion نیز این روند مشهود است.

امروز نسخه‌ی بازسازی‌شده‌ی Oblivion منتشر شد و بازیکنان به‌سرعت متوجه شدند که این شرکت گزینه‌های واقعی «زن» و «مرد» برای تعیین جنسیت شخصیت را حذف کرده و به‌جای آن، تنها دو گزینه مسخره به نام Body Type 1 و Body Type 2 ارائه داده است.

در ویدئویی از ساخت شخصیت در بازی Oblivion که در سال ۲۰۱۲ توسط THCGameplays منتشر شده بود، دیده می‌شد که نسخه‌ی اصلی تنها اجازه می‌داد جنسیت را بین مرد یا زن انتخاب کنید.

اما در نسخه‌ی جدید، دیگر خبری از این گزینه‌ها نیست و به‌جای آن تنها می‌توان از بین دو نوع بدن انتخاب کرد: Type 1 و Type 2.

این تغییر چندان غافلگیرکننده نیست، چرا که بتزدا و شرکایش مدت‌هاست که در بازی‌های خود این‌گونه دیدگاه‌های جنسیتی را تبلیغ می‌کنند.

به‌عنوان نمونه، سال گذشته در بازی The Elder Scrolls Online شخصیتی به نام Tanlorin معرفی شد که از نظر جنسیتی «مبهم» توصیف شده است! صداپیشه‌ی این شخصیت یک بیمار جنسی روانی درَگ‌کینگ به نام Vico Ortiz است.

حساب رسمی Elder Scrolls Online در شبکه‌ی X نوشت:

با دو همراه جدید ESO آشنا شوید که آماده‌اند در سرتاسر Tamriel به شما کمک کنند: Tanlorin و Zerith-Var! هر دو همزمان با عرضه‌ی به‌روزرسانی ۴۴ از طریق فروشگاه Crown یا اشتراک ESO Plus در دسترس خواهند بود.

در پستی دیگر، شرکت بتزدا در معرفی این شخصیت از ضمیر themselves برای اشاره به Tanlorin استفاده کرد:

پروفایل Tanlorin: بی‌پرواتر و پرانرژی‌تر، Tanlorin خود را درگیر توطئه‌ای می‌بیند که ممکن است مسیر Dominion آلدمر را تغییر دهد.

همچنین اعلام شد که این شخصیت یک الف بلندقد است، زره متوسط می‌پوشد، و با خنجر مبارزه می‌کند. توانایی ویژه‌ی او در قفل‌گشایی است. صداپیشگی Tanlorin نیز بر عهده‌ی Vico Ortiz است.

از سوی دیگر، بتزدا زیرمجموعه‌ی مایکروسافت است؛ شرکتی که سال ۲۰۲۴ «چارچوب جامع برای شمول در محصولات گیمینگ» موسوم به Gaming For Everyone Product Inclusion Framework را منتشر کرد.

در این چارچوب، راهنمایی کامل درباره‌ی نحوه‌ی بازنمایی وجود دارد که شامل نکاتی نظیر «بازنمایی محترمانه و واقعی شخصیت‌ها» و «اعتبارسنجی فرضیات درباره‌ی بازیکنان» است.

در این چارچوب حتی توصیه شده که توسعه‌دهندگان نسبت محتوای فراگیر را اندازه‌گیری کنند، یعنی بررسی کنند چه مقدار از محتوای بازی شامل گروه‌های کم‌نمایش‌یافته یا کمتر دیده‌شده می‌شود.

در مصاحبه‌ای با GamesIndustry برای معرفی این چارچوب، Katy Jo Wright، مدیر بخش Gaming For Everyone و پایداری در ایکس‌باکس گفت:

اگر به‌طور آگاهانه کسی را وارد نکنید، ناخودآگاه او را حذف خواهید کرد. این بخشی از طبیعت انسانی ماست. برای فراگیر بودن، باید هدفمند عمل کرد.

نظر شما درباره‌ی حذف گزینه‌های مرد و زن از نسخه‌ی بازسازی‌شده‌ی Oblivion چیست؟

بخوانید: بررسی بازی Fatal Fury City of the Wolves

رضا خلف چعباوی

به نام خدا - سلام، سابقه‌ی نوشتن بیش از 3000 مطلب گیمینگ و نویسندگی در بزرگ‌ترین سایت‌های ایران. بازی‌های مورد علاقه: Metal Gear Solid 3، سری Devil May Cry، فرنچایز Yakuza: Like a Dragon و Gravity Rush. ایمیل کاری: khc.reza@gmail.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا